Nuts About Tranquility, färgval!

Engelska här

Hej igen!

Nu har jag kommit drygt halvvägs genom den helt galet roliga och fina Nuts About Squares CAL av grymma, talangfulla Esther på It’s All in a Nutshell. Och eftersom det här visat sej vara en av de mest genomtänkta, välarbetade och finaste CALs jag varit med på tänkte jag att jag skulle dela med mej av resan medans den pågår!

I den här CALen virkar man rutor, en ny ruta publiseras varje torsdag på Esthers blogg. I slutändan ska alla rutor virkas ihop till en filt. Jag har verkligen saknat en CAL med rutor, men inte riktigt hittat någon som har den kvalitet jag vill ha innan jag hittade Nuts About Squares.

Tanken är att dela med mej av varje del och sedan avsluta med ett inlägg där jag samlar all information och förhoppningsvis kan dela med mej av garnåtgång med mitt garnval. Ska verkligen försöka hinna komma i fatt med inlägg på redan gjorda rutor så att inläggen kan komma i “realtid”. Idag börjar vi med garnval och färgval.

Esther har förberett den här CALen i över ett år. Hon har valt ut alla rutor som är med, gjort video tuturials tänkt igenom färgval och allt annat man kan behöva tänka på när man gör en CAL. Och det är helt sjukt kul att delta i ett så genomtänkt och välarbetat projekt! Det finns färdiga garnpaket i tre olika färgställningar man kan köpa, men hon har även detaljerad information om vad man behöver tänka på om man vill välja annat garn och/ eller andra färger. Här kan du läsa hennes inlägg om det.

Jag har ju gjort några filtar i Drops Muskat nu och ville gärna använda det garnet igen. Det är ett prisvärt bomullsgarn med vacker lyster som finns i 37 olika färger. Och som vanligt handlade jag mitt garn på Hobbii, som jag tycker är supertrevliga att ha att göra med och har  snabb och bra service. Den här gången betalade jag mitt garn själv (jag fick ju garnet till min Star of Wonder-filt) så jag är inte sponsrad av dem.

Mina senaste filtar har ju varit galet färgstarka som MM-filten, lugna och blå som Last Dance on the Beach-filten och Star of Wonder-filten eller i naturfärger som Moogly CAL 2016-filten så jag ville försöka göra något helt annat den här gången.

Jag ville ha andra färger men ändå en lugn känsla. Och eftersom jag har mina små virkade fyrkanter i alla färger av Drops Muskat kunde jag leka runt tills jag fastnade för en kombination. Vill du lära dej mer om färgval rekommenderar jag  det här, det här och det här inlägget av Helen på Crystals and Crochet.

De här färgerna fastande jag för  (länkar direkt till samma färger på Hobbii) och antal nystan är det jag köpt från början, så får vi se om det räcker:

Update: Filten är nu färdig och jag vet hur mycket garn som gick åt så mängderna nedan är de jag behövde. Vi virkar ju alla olika hårt så du kanske behöver mer eller mindre. Ett tips är att du köper ett extra nystan av färgerna, det finns ett fint bonusmönster på slutet som du säkert gärna har lite extra garn till 🙂

Färg A: Vin, nr  79 17 nystan

Färg B: Beige, nr 23 15 nystan (den här ser nästan guldig ut pga lystern)

Färg C: Ljus grå, nr 19 10 nystan

Färg D: Ljus gul , nr 07 11 nystan

Color E: Ljus blålila, nr 01 8 nystan

Color F: Persika, nr 10 9 nystan

IMG_20170404_075935_691 (1)

Många designers rekommenderar att man “lägger till lite gift” i sin färgblandning, en färg som inte riktigt passar med de andra. Tanken är att om allt harmonierar för mycket blir resultatet platt och tråkigt. Syren är mitt gift i blandningen, .men nu när jag är lite mer än halvvägs undrar jag om det inte hade varit bättre att ha ljus gul som färg E och syren som färg D. Får återkomma i den frågan när jag är klar.

En av de roliga sakerna med det här projektet är förresten att (hitills i alla fall) har vi nästan varje vecka virkat tre rutor efter samma mönster men med helt olika placering och färger. Och det är helt galet vilka olika uttryck rutorna får. Ibland kan man inte tro att det är samma beskrivning på dem!

Eftersom Esther uppmanat oss att döpa våra projekt och färgval kallar jag min filt för Nuts About Tranquility.

Vi hörs snart för första rutan!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s