Mandala Madness CAL svenska!

Click here for English

I förra veckan blev jag äntligen klar med Mandala Madness CAL som jag startade med i början av 2016. Jag har arbetat på den mellan andra projekt, och ibland har den fått ligga i några veckor när jag virkat fel, innan jag samlat energi att repa upp och börja om.

Det här är nog det absolut roligaste jag någonsin virkat så jag tänkte skriva ett litet inlägg för att få skryta om resultatet 🙂

mm_06

Titta på texturen, det händer något i varje varv! Och alla roliga nya tekniker och mönster jag lärt mej på vägen som jag kommer att kunna använda i framtida projekt, så galet roligt!

mm_04

När jag hittade den här CALen på nätet kände jag att jag bara måste göra den, men med två andra stora projekt på gång tillät inte ekonomin att köpa de färdiga garnpaketen så jag fick leta upp ett alternativ.  Jag ville gärna ha en färglad filt ungefär som den som virkas i merinogarn i beskrivningen.

Valet föll på Drops Muskat eftersom det fanns så många färger att välja på och garntjockleken var hyfsat lik orginalets Merinogarn. Jag hade inte provat att virka i det garnet innan, men blev positivt överaskad när jag fick hem garnet. Det har en härlig glans och var mjukt och skönt att arbeta med.

Eftersom färgerna inte överensstämde helt försökte jag hitta färger som stämde så bra som möjligt med orginalet och där det inte fanns alls, något som skulle kunna funka med de andra färgerna. Längst ner i det här inlägget listar jag mina garnval om du skulle vilja använda samma färger som jag gjorde, och länkar till rätt garn på Hobbii som jag brukar beställa mina garner från. Och nej, jag är inte sponsrad av Hobbi, men tycker att de är bra. Det finns naturligtvis andra garnaffärer som har Dropsgarner 🙂

Den här filten blir supersnygg även i färre färger och tilloch med enfärgad, då kommer texturen verkligen till sin rätt. Det finns massor av bilder på nätet om du vill ha inspiration i färgval!

mm-01

Tyvärr har jag inte riktigt koll på hur mycket garn som gick åt, jag försökte räkna ut ungefärlig garnmängd och beställde lite extra, men fick komplettera under resans gång.

När jag började hade jag inte koll på hur stor filten skulle bli, och den blev JÄTTESTOR! Den täcker nästan helt min säng som är queen size, och skulle funka superbra som överkast om jag bara bäddade nångång 🙂

Och vill man hellre ha en fyrkantig filt finns det ett tillägg till beskrivningen.

mm_05

Beskrivningen är lätt att följa och finns översatt till flera språk, bland annat svenska. (Jag följde den engelska beskrivningen.) Alla varv är olika så det blir aldrig långtråkigt. Men man behöver ha koll på maskantalet så använd gärna markörer!

Beskrivningen är gratis och finns tillgänglig så det är bara att börja när man känner för det. Jag funderar faktiskt på att göra en till i mildare och färre färger.

Jag vill verkligen rekommendera det här projektet för dej som letar efter en större filt eller överkast!

Just det, jag använde virknål nummer 4 🙂

mm-02

Mina garnval (dropsgarnet är siffrorna efter minustecknet) Länkarna går till Hobbiis webshop

Carney 63 – 34

Magritte 614 – 02

Gaugin 619 – 49

Rothko 623 – 41

Warhol 640 – 40

Titan 647 – 06

Kahlo 626- 03

Soutine 615 – 32

De Goya 648 – 30

Giotto 613 – 01

Kardinsky 625 – 74

Mondrian 611 – 36

Monet 639 – 04

Hockney 638 – 14

Lycka till med din Mandala Madness!

10 thoughts on “Mandala Madness CAL svenska!

 1. Wow vilket jobb!!! Och vilket tålamod du har haft som har gjort hela! Men superfin blev den verkligen och måste vara skönt att vara färdig med ett sånt stort projekt. Ser väldigt roligt ut att göra 🙂

  Liked by 1 person

  • Hej!
   Tack! Tyvärr finns inte beskrivningarna på svenska, och på grund av lite småfel och otydligheter i beskrivningarna för rutorna rekommenderar jag att man ska vara ganska van vid engelska beskrivningar. MEN, jag vill uppmuntra dej att börja virka från engelska beskrivningar om du inte redan gör det, det går rätt fort att ställa om hjärnan till annan terminologi och hänga med. Titta till exempel på http://www.mooglyblog.com som drivs av Tamara. Hon har en hel del beskrivningar och gör oxå filmade tutorials som man kan titta på och hänga med i, så där är ett bra ställe att börja “virka på engelska”. När man väl kan öppnas en hel värld av roliga mönster och projekt!

   Like

 2. Hm…..vilket varv har vilken färg, om det finns möjlighet att svara på det. Annars försöker jag kolla på bilden ☺

  Like

 3. Jag har skrivit vilken färg jag använt istället för vilken i det engelska orginalet. Jag gjorde så att jag skrev en liten fusklapp som jag hade med virkningen där jag skrev upp vilken färg som motsvarade vilken och sen kollade jag vad beskrivningen angav för färg för varje varv och så motsvarande färg på fusklappen. Hoppas att det hjälper, annars får du hojta till igen!

  Like

  • Hej! Tack! Näe, tyvärr har jag inte koll på det 😐. Men jag utgick ifrån det garn som är mest likt dropsgarnet i beskrivningen och försökte på så sätt räkna ut hur många nystan som skulle gå i varje färg. Kommer ihåg att jag fick komplettera dock.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s