Virka randigt med flerfärgat garn!

English here

När man virkar med flerfärgat garn blir det gärna stora fält  samma nyans istället för ränder och oftast är man ju ute efter en randig effekt.

När jag virkade den här sjalen till min lillasysters födelsedag testade jag en teknik jag läst om och det fungerade riktigt bra, eller hur?

Så nu tänkte jag tipsa er oxå!

Det här är så enkelt att det nästan är pinsamt att skriva. Tricket är att virka med 2 nystan garn och byta nystan vartannat varv. På så sätt blir det fler färgnyanser i leken och det blir en tydligare randeffekt istället för fält i samma nyans.

Jag orkade inte få en massa ändar att fästa så jag drog med mej garnerna på varven och virkade sedan ett varv med lösa fastmaskor över kanten för att dölja garnet som följde med och det fungerade utmärkt.

Sjalen är virkad med Vinga-garn i färgen 40662 och virknål nr 10. Jag gillar Vinga-garnet till sådant som ska vara lättskött men ändå varmt då det är 15 % ull i det.

Mönstret är ett engelskt mönster på nätet, Penelope Shawl och jag gjorde 10 hålvarv och fick en jättesjal som går ned över rumpan när man har den på sig.

One thought on “Virka randigt med flerfärgat garn!

  1. Pingback: Sjalen Trondheim! – Stitches and Supper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s