Skriv ut en hemsida via Printfriendly.com!

English here

Jag har lagt till en (tycker jag) cool och användbar liten sak på min blogg. Längst ned i varje inlägg kommer du nu att hitta en knapp som heter Print and PDF. Klicka på den och du får en utskriftsvänlig version av inlägget som du kan skriva ut, spara som PDF eller eposta till någon. Du kan till och med redigera bort oönskad text hur enkelt som helst!

Den lilla knappen kommer från Printfriendly.com och med hjälp av den sidan kan du hur enkelt som helst få en utskriftsvänlig version av vilken hemsida du vill, perfekt bland annat recept och virkbeskrivningar! Så här gör man:

 

 

Kopiera webadressen (= URL), det som är blåmarkerat på bilden nedan,  på den sida du vill skriva ut. Enklast kopierar man genom att markera hela adressfältet (håll ned vänster musknapp och dra musen över all text). Texten blir då blå. Högerklicka sedan på den blåmarkerade texten och vänsterklicka på Kopiera.

 

Öppna nu Printfriendly.com i ett nytt fönster.

 

Klistra in webadressen du kopierat i rutan där det står enter a url. Du kan klistra in genom att ställa muspekaren i rutan, högerklicka och välja Klistra in.

 

Klicka nu på print prewiew och din utskriftsvänliga sida skapas.

 

Nu är det bara att skriva ut, spara som PDF eller skicka som epost till någon!

Vill du ta bort text du tycker är onödig innan du skriver ut håller du muspekaren över det stycke i texten du vill ta bort och klickar.  Om du ångrar dej är det bara att klicka  på Ångra-knappen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s