Wrapped in Lace sjal!

English here

Hej!

Ville bara få visa min nya sjal! Den är virkad med förhoppning om att komma till användning varma sommarkvällar, men det kan man ju fetglömma den här sommaren… Får ta med den till Kreta när jag åker dit i början på oktober och hoppas att den kommer till användning. Eller så får jag använda den som halsduk i vinter 🙂 Mönstret är ett betalmönster på engelska och du hittar det här. Det är lätt att följa och det finns ett diagram så gör gärna ett försök om du gillar sjalen. Fastnar du så hojta till så ska jag försöka hjälpa.

Mönstret är enkelt, det är 2 varv som upprepas och efter några varv kan man virka och titta på TV samtidigt. Jag virkade min sjal i Baby Alpaca Silk från Drops , ett garn med 70 % alpacka och 30 % silke, hur mjukt och skönt som helst! Färgerna är pudergul 2110 och ljus gammelrosa 3250 och använde virknål nummer 7 för att den skulle bli luftig och fin.

Fick fundera lite på vad jag egentligen tyckte om det sista varvet på kantspetsen men bestämde mej till slut för att behålla det, det ger sjalen ett lite annorlunda och roligt  utseende.

Att få dit pärlorna på kantspetsen varv 2 var lite pilligt och jag tycker inte att de syns speciellt mycket på den färdiga sjalen. Jag använde det mönstret sa, seed beads i storlek 6/0 men om jag gör om det ska jag välja större pärlor, kanske till och med chips av halvädelsten, det skulle kunna bli läckert!

Vill varmt rekommendera det här mönstret, även för en nybörjare som vill ha en liten utmaning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s