English here Kommer ni ihåg det här inlägget med DIY Mandelmjölk? Jag lovade ju då att jag skulle visa vad man gör med fiberresterna som blir kvar när man gjort mjölken, och nu är det dags! Det blir världens bästa Lowcarb ströbrödsersättning av dem! De har rätt utseende, bra uppsugningförmåga och kan användas precis som vanligt ströbröd. Jag har provat att panera med mandelmjöl förut men tycker att det lossnar så lätt i stekpannan. Men på veckans panerade kycklingfile med chilismör och broccolimos (recept på gång) som panerades med mandelfiber stannade paneringen kvar och var frasig och god.

Så det finns absolut ingen anledning att kasta fiberbollen, gör så här istället: Smula ut fibermassan så gott det går på en bakpappersklädd plåt.

Torka i ugn på 100-120 grader C tills det är snustorrt. Låt svalna. Lägg de torra hårda fiberbitarna i en matberedare och kör till ströbröd.

Klart att använda!