English here

Min vackraste kokbok är Om jag var din hemmafru av Lotta Lundgren. Jag förhandsbeställde den och köpte till och med en speciell liten hylla till mitt kök där den skulle få stå, så snygg är den.

På den tiden åt jag fettsnålt så det fanns recept jag bara dreglade över och drömde om. Den här enkla moussakan som även finns i Lottas gamla blogg Om jag var din hemmafru är ett av dem. Har du inte besökt den bloggen är det dags nu!

Byt ut potatisen i receptet mot en zuccini eller ytterligare en aubergine och skippa linserna så har du en supergod low carb moussaka!

Men krama ur så mycket vätska som möjligt ur aubergine och / eller zuccini när de är rivna annars kan det bli lite vattnigt. Jag glömde som du ser på bilden nedan 🙂

Om kvisttomaterna är dyra och eller dåliga brukar jag ta en burk Muttis hela körsbärstomater. Det blir inte lika vackert men väl så gott.

Är du ingen lammköttsfantast, kör med vanlig köttfärs, funkar finfint. Och för en riktig lchf-variant kan du byta kronärtssockshjärtana mot en burk italiensk kronärtskockskräm, blir galet gott!

PS! Har du köpt ecocitron finns ingen anledning att slösa bort smaken i citronskalet så då låt det åka det ned i köttfärsen.