Stridsvagnstofflor

English here

Fick ett mms med den här bilden  före jul. Det var en vän som undrade om jag hade lust att göra ett par sådana till honom i julklapp, och visst hade jag det!

Googlade bilden och hittade den här beskrivningen av Milligurumis på Etsy. Har googlat runt lite och tror att det här är orginalet. Rätta mej gärna om jag har fel.

Det här är definitivt ett av mina svåraste projekt! Det tog både tid och tålamod. Julafton blev drygt 2 veckor försenad trots att nästan all fritid lades på tofflorna. Men jisses vad kul det var!

Och här är resultatet!

Tog Svarta Fårets raggsocksgarn nr 29  för att de skulle bli varma och sköna. Det svarta och vita är rester av akrylgarn som som fanns hemma.

För att få storlek 42 fick jag använda den största storleken i beskrivningen.

Med allt arbete nedlagt ville jag inte att tofflorna skulle slitas ut för fort så de fick lädersulor med lädrets aviga mot golvet så att de inte blev för hala. Lite som mockasinsulor (finns det fortfarande mockasiner???).

Fick virka något extra varv på “medium and upper part of the hull” ( ingen aning om vad de delarna på en stridsvagn heter, snodde termerna från mönstret) för att de skulle bli tillräckligt stora.

Eftersom kanonen saggade lite fick den en uppspänningsanordning i form av en bit garn som drogs genom stridsvagnen, genom överdelen av basen på kanonen och tillbaks in i stridsvagnen igen. När garnet spänns ställer sig kanonen i givakt. (Ja, man kan få den att se väldigt glad och pigg ut om man vill 🙂 .)

Klippte sönder några gamla T-tröjor och fyllde med.

Till slut var de klara och både jag och min vän är väldigt nöjda!

Vill du ha ett par men vill slippa virka själv? Hittade den här länken (misstänksamt gammal dock), där man kan beställa ett par.

One thought on “Stridsvagnstofflor

  1. Pingback: Tank Slippers | Stitches and Supper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s