In english here

Jag är inte speciellt förtjust i skarven man får när man sluter varven till en cirkel på vanligt sätt så jag tänkte visa hur jag gör istället. Lärde mej det här av Rheateylia och använder tekniken jämt nu.

Skarven blir inte helt osynlig men betydligt diskretare. Här är 2 provlappar så att du ser vad jag menar, vanlig skarv till vänster och min variant till höger.

 

 

Med min variant kan man få en liten ås på baksidan. Det syns inte så tydligt på de här bilderna men jag ville försöka visa.

Vanlig skarv till vänster, min variant till höger:

Så här gör man:

Räkna aldrig de första luftmaskorna på varvet som en maska. Gör dem och glöm sedan bort dem. Gör istället den första maskan på varvet i samma maska som luftmaskorna och räkna den maskan som första maska på varvet. Slut varvet med en smygmaska i första maskan på varvet, inte i luftmaskorna.

På provlapparna ville jag ha 12 stolpar i en cirkel.

lappen med vanlig skarv gjorde jag 3 luftmaskor, 11 stolpar och slöt ringen med en smygmaska i 3:e luftmaskan. Jag fortsatte räkna de 3 luftmaskorna i början som en maska och slöt varje varv med en smygmaska i 3:e luftmaskan.

För lappen med min skarvversion gjorde jag 3 luftmaskor, 12 stolpar och slöt cirkeln med en smygmaska i varvets första stolpe.

De tre luftmaskorna hamnar mer på baksidan av lappen och det är det som gör att det kan bli en liten ås på baksidan.

De följande varven började med 3 luftmaskor som inte räknades som en stolpe. Istället gjordes en stolpe i samma maska som de 3 luftmaskorna och varvet slöts i varvets första stolpe med en smygmaska