English here

Sedan jag började med lowcarb har jag alltid en burk frökex i skafferiet. De är glutenfria och lowcarb men framförallt är de ohemult goda och funkar lika bra som hårdbrödmacka med smör och ost som på en lite tjusigare ostbricka.

Ikväll var det dax att baka nya.Receptet kommer från Jills Mat, en guldgruva när det gäller lowcarb som inte går till överdrift.

Själva receptet hittar du här.

Jag gör oftast dubbel sats och gräddar i varmluftsugn. Smeten brukar behöva en timme för att svälla ordentligt. Ibland är jag snål och byter ut pinjenötterna mot mer solrosfrön men det blir klart godast med pinje.Kryddar med någon brödkrydda. Oftast malda, ikväll blev det hela men malda smakar mer kan jag konstatera efter provsmak. I min ugn tar det oftast lite längre tid än vad som står i receptet.

Funderar på hur det skulle bli att byta pinje mot hasselnötter eller valnötter.Valnötter och så brieost ovanpå!  Det ska provas nästa gång det är dax för bak!

Update: Här hittar du en rosmarinversion!